Design a site like this with WordPress.com
Get started

Galerii foto

Oameni care fac istorie – vizită la situl arheologic de la Costești, județul Iași

„OAMENI CARE FAC ISTORIE” – o nouă campanie a echipei Euroscola a Liceului Teoretic „Ion Neculce” din Târgu Frumos. Credem în frumusețea oamenilor, frumusețe pe care o reflectă faptele sale, credem în rolul de creator al omului, în puterea omului de a acționa pentru binele propriu și al celor din jur, credem în educație și cunoaștere ca instrumente de formare a unei atitudini de învingători în viață. Credem în oamenii care scriu istorie prin faptele lor, prin bunătatea și generozitatea de a oferi din înțelepciunea lor, cheie de deschidere spre viitor. Vizita pe șantierul arheologic de la Costești, facilitată de prof. dr. Sergiu – Constantin Enea directorul liceului nostru, a fost o experiență importantă pentru echipa Euroscola, resimțită ca o nouă și bogată sursă de inspirație pentru fiecare de a-și găsi calea, pasiunea, talentul personal, pentru a deveni fiecare, la rândul nostru, unul dintre acei oameni care… fac istorie, prin întrezărirea și conștientizarea oportunității personale de a face ceva important, care să conteze, care să aibă impact în parcursul nostru biografic și al semenilor noștri. #EuroscolaRO2019

Echipa Euroscola LTIN la mare

Echipa Euroscola a strigat „Prezent” și la Constanța, unde a vizitat Muzeul de Istorie Națională și Arheologie, in cadrul taberei de merit organizate de Primaria orasului Targu Frumos. Campania „Oameni care fac istorie” promovează educația prin cultură, vizita la muzeu constituindu-se într-o sursă captivantă de învățare, membrii echipei descoperind din poveștile exponatelor, modul în care acestea au fost aduse la lumină de către arheologi și introduse în circuitul muzeografic, devenind mărturie a culturii și civilizației autohtone, a măiestriei și nivelului înalt de creație al oamenilor de altădată. Activitatea a rămas un izvor de inspirație pentru tineri, întrucât, în esență, li s-a oferit încă o dată prilejul să observe că oamenii fac istorie, în orice timp ar trăi, prin realizările lor. #EuroscolaRO2019#feelLTIN

Eu sunt cheia viitorului meu

EU SUNT CHEIA VIITORULUI MEU” – O activitate inspirată de dialogul cu domnul profesor Dumitru BOGHIAN de care s-a bucurat echipa Euroscola în timpul vizitei pe situl arheologic de la Costești,sub îndrumarea domnului director al liceului nostru, Sergiu-Constantin ENEA, profesor de istorie, oameni dedicați valorificării identității culturale locale prin practicarea meseriei lor cu mult drag de muncă și cunoaștere continuă. 
Astăzi echipa Euroscola a participat la un un workshop de orientare în carieră, în parteneriat cu CJRAE Iași, sub coordonarea Anei Nicoleta LUCA, ce s-a constituit într-o o oportunitate de descoperire a punctului cardinal personal spre care fiecare dintre noi să își îndrepte pașii pentru construirea unui viitor profesional adaptat la aptitudinile și particularitățile de personalitate individuale. Un dialog efervescent despre alegerea meseriei, despre pasiunea muncii care să ne aducă împlinire și sentimentul reușitei, despre oportunitățile de formare educațională care ne pot oferi „cheia spre încuietori ascunse de care nu știam foarte multe”. Despre corelarea „alegerii meseriei cu personalitatea noastră și cu ceea ce iubim să facem”. Despre confirmarea și încrederea în alegerea profilului de specializare în ruta educațională curentă, despre „regăsirea de sine”, despre imaginea pozitivă asupra propriei persoane. Activitatea a reflectat determinarea fiecăruia de a reuși și încredere în ceea ce vrea fiecare să facă în viitor.
#EuroscolaRO2019
#feelLTIN
#oamenicarefacistorie
#crede_in_sansa_ta
#credem_in_oameni_credem_in_educatie

Simularea unei dezbateri în Parlamentul European

„Educația solicită multe eforturi, atât elevilor, cât și persoanelor care doresc o schimbare, pentru o viață echilibrată. Parlamentul European sprijină și încurajează elevii să-i considere pe toți ceilalți egalii lor.” – din rezoluția membrilor echipei Euroscola LTIN care astăzi au exersat un inedit joc de rol, regăsindu-se în ipostaza de europarlamentari pentru o zi. 
„Astazi am avut parte de o activiate extraordinara care ne-a invatat multe lucruri despre U.E si Parlamentul European, avand roluri de membri ai acestuia intr-o simulare a unei dezbateri.” (Daria Vîrgă)
„Astazi am aflat lucruri noi referitor la politica U.E. si despre oamenii pe care aceasta o cuprinde, am avut ocazia sa scot diplomatul, liderul, negociatorul, oratorul si manipulatorul din mine. Am atacat sau ne-am aparat cu argumente in cadrul unei dezbateri pentru a ajunge la apogeul acesteia – schimbarile pe care le-am argumentat si ne-am spetit pentru a le face loc pe rezolutia finala. Pot spune ca a fost interesant sa aflu niste amanunte politice, de la limbajul de lemn pana la modul de a aplauda, si ca as mai repeta asfel de activitati. Cine stie, poate din douazeci si patru de membri, unul va avea ocazia de a duce ceea ce am propus noi astazi la un nou nivel.” (Teodor Stavarache)
„În cadrul proiectului Euroscola avem parte de experiențe şi momente frumoase. Pot spune că am trăit intens fiecare moment şi sunt convinsă că ceea ce am experimentat astăzi reprezintă o şansă unică, dar şi una dintre cele mai frumoase experiențe din cadrul acestui proiect.” (Adina Braharu)
„Aş mai repeta această experienţă cu drag , şi asta e datorită Andreei a colegilor cu care am desfăşurat această experienţă unică .
Această experienţă a fost adăugată, în cartea de amintiri EUROSCOLA.” (Ana Tărăpănel Dău)
„Astazi am avut parte de o experienta minunata, care, cu siguranta ne-a facut mare placere sa participam la ea ca si membri ai Parlamentului European, simuland o dezbatere.” (Alexandra Sandu)
„Datorită activității desfășurate astăzi, cu sprijinul Andreei Șerban, am putut afla cum funcționează lumea în care trăim . De asemenea, în cadrul simulării am aflat care este rolul jucat de un europarlamentar . Aș mai repeta cu mare drag o astfel de activitate. Abia aștept să mă reîntâlnesc cu echipa Euroscola.” (Iuliana Moraru)
„Dezbaterea de astăzi a fost ceva inedit! Niciodată nu m-am gândit că voi participa la una, care să și meargă atât de bine. Sunt enorm de recunoscătoare pentru eforturile fiecăruia și sunt nerăbdătoare să văd de ce surprize vom mai avea parte în cadrul proiectului Euroscola!” (Ana Anghel)
„Experiența de astăzi a fost una minunată. Am descoperit lucruri noi despre Parlamentul European și am aflat că nu este atât de ușor sa fii parlamentar. Mi a placut această experiență foarte mult si aș mai paticipa la astfel de dezbateri fiind mult mai implicată știind deja ce trebuie sa fac intr o astfel de dezbatere.” (Veronica Luca)
#EuroscolaRO2019
#feelLTIN
#oameni_care_fac_istorie
#credem_in_oameni_credem_in_educatie
#crede_in_sansa_ta
#educatiaschimbavieti

Cu cărțile pe față. Cu și despre Târgu Frumos.

Happy School: școala noastră, o școală prietenoasăLet’s build something together.


Advertisement
%d bloggers like this: