Design a site like this with WordPress.com
Get started

„Educația schimbă vieți” este deviza celei de-a XII-a ediții a Concursului național Euroscola, concurs la care participă și o echipă de 24 de elevi de la Liceul Teoretic „Ion Neculce” din Târgu Frumos, entuziaști și dornici de implicare în activități care să genereze un impact pozitiv în comunitate.

Programul EUROSCOLA, organizat de Biroul de Legătură al Parlamentului European în România, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, a fost creat pentru a informa tinerii despre procesul de integrare europeană și pentru a promova participarea lor la construcția Uniunii Europene.

În coroborare cu tematica propusă de programul Euroscola din acest an, obiectivele proiectului CREDE ÎN ȘANSA TA țintesc identificarea unei personalitati la nivel local, care a reușit să aibă un parcurs demn și frumos în viață prin educație, învățarea și practicarea unei meserii și care a contribuit la funcționarea normală și la bunăstarea comunității, precum și conceperea și implementarea unei campanii de informare și conștientizare a publicului larg cu privire la rolul educației și al învățării unei meserii pornind de la povestea de succes identificată.

O campanie importantă a acestui proiect se derulează în prezent sub denumirea OAMENI CARE FAC ISTORIE (PEOPLE MAKE HISTORY. PEOPLE ARE HISTORY.), campanie care pune accentul pe oameni, ca principali agenți ai schimbării, pe acele personalități care constituie un model autentic în cadrul unei comunități și care, prin puterea exemplului personal, inspiră și pe semenii lor să adopte o viziune pozitivă și constructivă asupra planului de viață individual și să acționeze, în consecință, spre binele propriu, precum și pentru cel al grupului din care fac parte. Este vorba despre acei oameni care dăruiesc din cunoașterea și experiența lor și care au realizări cu adevărat importante, în beneficiul unei întregi comunități, oameni care scriu istorie, prin modelul de acțiune pe care îl oferă, schimbarea pozitivă pe care o aduc în societate, prin faptele lor, care chiar contează în evoluția noastră, a tuturor, oameni cu un parcurs demn și frumos în viață prin educație și învățătură și practicarea unei meserii sau profesii.

Cea de-a doua campanie, CREDEM ÎN OAMENI. CREDEM ÎN EDUCAȚIE, se axează pe creșterea gradului de conștientizare a elevilor cu privire la rolul educației și formării profesionale în atingerea potențialului fiecărui cetățean, precum și asigurarea prosperității economice durabile. Totodată, campania vizează îmbunătăţirea nivelului de cunoaştere şi înţelegere a cadrului strategic „Educaţie şi formare 2020” (ET 2020) care se bazează pe abordarea învățării pe tot parcursul vieții, vizează orice formă de educație (formală, non-formală sau informală) și formarea profesională pentru adulți.

Gânduri…

„Dumitru Boghian, un creator de istorie! Felicitări pentru iniţiativă!”

Mihaela Băbușanu

Felicitări din toată inima, elevilor și profesorilor Liceului Liceul Teoretic Ion Neculce, din Târgu Frumos, pentru implicarea în acest proiect remarcabil! Tematica aleasă va avea, sunt convinsă, un impact benefic, în formarea la elevi a unui profil valoros, etic, civic și moral, în condițiile în care realitatea cotidiană este atât de tulbure și lipsită de modele veritabile pe care tinerii să le urmeze. Consider lăudabilă inițiativa promovării unor astfel de modele autentice, care au performat la un nivel foarte înalt, desprinse din mediul școlar în care elevii învață, și le urez mult succes în tot ceea ce-și propun pentru viitor!

Niculina Cărăbăț

„Arheologia o ai în sânge de când te naști, chestia asta e făcută din pasiune.”

Dumitru Boghian

„Vă urez SUCCES, ca tot ce gândiți la tinerețe să împliniți în etapele istorice ale devenirii dumneavoastră.” (Dumitru BOGHIAN)


Advertisement
%d bloggers like this: